2011. január 30., vasárnap

INTERNET és az MLM

         Az Internet, a jelöltkutatás egy új dimenzióját nyitotta meg a hálózatos értékesítés felé, ami nem mindig jár pozitív előjellel, mert egyrészről a kéretlen levelek millióit zúdította a gyanútlan emberek nyakába, másrészről viszont (és ez az, ami pozitív és talán elősegítette az MLM üzletek minél szélesebb körű megértését is) lehetővé tette, hogy a potenciális érdeklődők, maguk válasszanak a felkínált üzleti lehetőségek között.
        Az INTERNET talán a világon a legjobb mód, hogy az emberek figyelmét az üzletünkre tereljük és beszálljanak az üzletedbe, mert azt sugallja, hogy egyszerű és másolható módszer. De ha a jelölt kutatásod nem az MLM üzlet építése és az emberekkel való bánásmód szakértelmének tanításával folytatódik, akkor ez egy rövid időtartamú," gazdagodjunk meg gyorsan" piramis séma, ahol csak kevés ember csinál pénzt sok ember kárán. A válogatás nélküli e-mailek küldözgetése száz és ezer jelöltnek anélkül, hogy azoknak, akik ezt végzik bármiféle előzetes képzésük vagy támogatásuk lenne, sajnos nagyon hamar rossz hírét kelthetik az MLM iparágnak, mert ez a munka többet kíván, mint az e-mailek küldözgetése és az aláírt jelentkezési lapok visszaküldése. Nem szabad bedőlni a csábító szlogeneknek, hogy vége van a régi „személy a személlyel” megközelítési módoknak. Az Internet sok mindenre alkalmazható, de nem mindenható.
         Ennek ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni az internet és az ehhez kapcsolódó eszközök nyújtotta lehetőségeket. Ma már a gyorsaság, az azonnali ellenőrizhetőség, termékek, a szolgáltatások a marketing precíz látványos és meggyőző bemutatása megtekintése és akár többszöri visszajátszásának lehetősége, a költségek csökkentése, az otthonról is irányítható munka, elsőrendű fontosságúvá vált. Az Internet mindezt lehetővé teszi.



Lehet, hogy durvának tűnik az alábbi példa, de aki nem használja ki az internet nyújtotta lehetőségeket az olyan mintha egy kisbaltával próbálna fát vágni, miközben mellette emberek a modern technika minden eszközével irtanák az erdőt.






        Használd megfelelő módon és a helyének megfelelően az internetet. Ne ess a „nekem ne mondja meg senki mit csináljak” bűnébe.



        A paradigmaváltás megtörtént. Ha te a hagyományos módon építed az üzleted, akkor ne csodálkozz, ha így jársz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése