2011. január 14., péntek

Miért éppen MLM? 4. Mit tehet a problémái megoldására?

„Ha tudni akarod, hogy alakul a sorsod a jövőben, először látnod kell, merre tartasz.”

Milyen lehetőségek állnak Ön előtt a problémái megoldására?

Új munkahely. A mai munkaerő piacon? Meglévő munkahelyi problémái ott újra jelentkeznek. A 22-es csapdája. Szakértő az, aki egyre többet tud, egyre kevesebbről. Ha megszűnik a munkája, majdnem 100%-ig biztos, hogy új szakmát kell tanulnia.
Még egy mellékállás: További napi 2-4-6-8 óra a családjától távol, szabadidő nélkül, 10-20 éven keresztül.
Saját vállalkozás: Az emberek szeretnék, ha nem lenne főnökük, aki megmondja, mit tegyen és mikor. Mindenki úgy indul neki a vállalkozásának, (még szerencse) hogy fantasztikus ötlete van, de a legtöbben nem mérik fel a körülményeket, nem csinálnak üzleti tervet. Saját tőkéjüket (vagy a bankét) kockáztatják, egy bizonytalan vállalkozás érdekében. Aki egyéni vállalkozó lesz, és azt jól csinálja, az azt fogja maga után vonni, hogy egyre több lesz a munkája és egyre kevesebb az ideje. Rabszolgájává válik saját magának saját üzletének.
Cégalapítás A vállalkozások viszik előre a világot, de nem biztos, hogy cége rövid időn belül nyereségessé válik. Magas kamatok a kölcsönre.
Szerencsejáték. Talán nem véletlen, hogy a szerencsejáték állami monopólium. SOK SZERENCSÉTJ) sokan szeretnének meggazdagodni olcsón, gyorsan, munka nélkül.
Az esély 1: 43 000 000 000 hoz. Még annak is nagyobb esélye van, hogy valakibe belecsap a villám. Ám azért nem járkálnak önként az emberek kint a zivatarban.

Benősül: Szomorú valóság, hogy kevés a dúsgazdag szabad fiú és lány.
Örököl. Csak legyen türelme kivárni. Lehet, hogy nem akkor szeretné élni az életét, amikor végre hozzájut az örökségéhez.
Valóság show. Ma mindenki azon van, hogy híres legyen. Mindegy, hogy mi vagy ki által. Régen, ha megvillant egy női mell már címlap-sztori lett belőle. Ma már, akkor sem, ha felrakják az Internetre a hálószoba jelenetét.  A pénzért mindent.  A ma „sztárjai” -nak állandóan a címlapon kell lenniük, mert különben elfelejtik őket. Mindenki szeretné kihasználni kárász életű „feltűnését” a médiában.
Sportoló, olimpikon. Rendkívüli kitartásra van szüksége azon felül, hogy kiemelkedően tehetséges. (Az egészségről a doppingról és az elszállt évekről most ne essen szó)
Feltaláló, vagy van egy ötlete. Kreativitás, kitartás és egy olyan befektető, vállalkozó kell, aki felkarolja, finanszírozza és segíti megvalósítani az ötletét.


Vár egy külső segítségre. Nagyon sok ember az államtól várja a megoldást a problémáira. 
  
Árvíz van és Józsi bácsi házát is nyaldossák már a hullámok. Az öreg felmegy a tetőre és imádkozik, hogy mentse meg őt az Úr. Arra megy egy csónak és kiszólnak belőle, hogy szálljon be, de az öreg elhárítja, azzal, hogy őt majd az Úr megsegíti.
         Egyre magasabb a víz. Megjelenik egy motorcsónak is, és megint szólnak neki, hogy szálljon be mert össze fog dőlni a ház. Az öreg azonban hajthatatlan. Imádkozik tovább, remélve hogy az Úr majd megsegíti.
         Már a tető magasságában van a víz, amikor megjelenik egy helikopter, és ledobnak feléje egy kötéllétrát, hogy kihúzzák, de Józsi bácsi ezt is elhárítja.
-         Nem kell, mert az Úr megsegít engem és nem lesz semmi bajom.
Kis idő múlva összedőlt a ház, és Józsi bácsi vízbe fúlt.  Felkerült a Mennyországba, és találkozott Szent Péterrel. Rögtön lerohanta. „Itt valami nagyon nem stimmel. Imádkoztam teljes szívemből, és mégsem segített meg az Úr! Mire szent Péter: „Nem segített? Józsi bá! Hát ki küldte magának a csónakot, motorcsónakot és a helikoptert?
  
Segíts magadon, és Isten is megsegít.

Önbizalom


Önbizalom hiánya.


Vajon tud -e élni a lehetőséggel?



Van más megoldás is?  Hitel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése