2011. január 11., kedd

Mint a béka a forró vízben.

                                               „ Ne akkor kezdj el kutat fúrni, amikor már szomjazol”
                                                                                                           arab közmondás

ELGONDOLKODTATÓ

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal jelentése szerint az amerikaiak (de szerintem más országok munkavállalói is) nyolcvanegy százaléka utálja a munkáját, de nincs bátorsága (vagy lehetősége) változtatni a helyzetén. Ez pedig, az egészséges embereket elnyűtt és kivénhedt emberekké teszi. Lassan, de nagyon-nagyon biztosan

Hétfőn munkába menet



Péntek. Munkából hazafelé




MINT BÉKA A FORRÓ VIZBEN….

Ki ne próbálják, de állítólag, ha egy békát a forró vízbe dobnak, akkor az állat abban a pillanatban kiugrik belőle. Ám ha szép lassan és gyöngéden csúsztatják a meleg vízbe, akkor a békának eleinte tetszik a dolog, a kellemes meleg fürdő. S ha ekkor lassan elkezdik melegíteni a vizet, akkor a béka már csak akkor kapcsol, amikor túl késő. Amikor félig megfőtt, és nem marad ereje kiugrani. Az ember ugyanígy „megfőhet”, szép lassan, ahogy észrevétlenül hozzászokik az élet forróságaihoz és kényszerhelyzeteihez – a többiekkel majdnem mindenkivel együtt, nem is sejtve, hogy korábban azért még ki lehetett volna ugrani ebből a slamasztikából.




„Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni egy versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni.”
                           DeVos, Richard M. (1926-), amerikai üzletember

1 megjegyzés: