2011. január 13., csütörtök

Miért éppen MLM? 1. A világ legnagyobb átverése! És ha mégsem?


BEVEZETŐ

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni a blogomat. Miért vállaltam fel hogy megosztom ezt az oldalt mindenkivel? Lehet vele nem egyetérteni, de a tények, tények. Akár tudomást vesz róla valaki, akár bedugja a fejét a homokba. Én egy másik oldalról szerettem volna megközelíteni a dolgokat és információkat nyújtani a kétkedőknek a hezitálóknak. Nem elkeseríteni akarok, hanem gondolkodásra késztetni. Biztos lesznek benne stílusbeli, formai, helyesírási sőt egyéb hibák is. Kérem, nézzétek el nekem és használjátok az itt található anyagokat sikerrel.



   Átalakul a munkaerőpiac. Egyre nagyobb szerephez jut a részmunkaidős foglalkoztatás, az otthonról végezhető munka a bedolgozó kisvállalkozó. A cél a költségek csökkentése. Azt mondják az MLM az érzelmek üzlete, (és az is marad) de előbb utóbb a józanul gondolkodó, előre látó és tervező emberek üzlete is lehet. A legtöbben még nem fogták fel, hogy a jövő más játékszabályok szerint bonyolódik le, amelyek tökéletesen különbözőek az utolsó 50-100 év játékszabályaitól. A világ és a technika fejlődik, és ez azt vonja maga után, hogy egyre modernebb gépek és eljárások alkalmazásával akár a mezőgazdaságban, akár az iparban egyre kevesebb ember munkájára lesz szükség. Ahol mindig szükség van (lesz) az emberre, az az eladás, és a fogyasztás. A hálózatos értékesítés pont ezt a két tevékenységet foglalja magába, és ezért, aki ide fekteti az energiáit az örök életre szóló munkát, és kereseti lehetőséget teremthet magának. Mert a jövő energiaforrása a vásárló és ez által, maga az ember.
Az alkalmazottként mindenki be van árazva. Ettől eddig, és ne tovább. Ennyit kereshet. Kielégíthetetlen szükségletekkel és gyakran megoldhatatlannak tűnő problémákkal vagyunk körbevéve. Gyakran évekig élünk lehangoló helyzetekben, belenyugodva szegénységbe, rossz lakáskörülményekbe, reménytelenségbe, a környezet pusztulásába, nem megfelelő munkába vagy egyszerűen csak a nyomorúságba, feltételezve, hogy nincs megoldás.
A Hálózatos értékesítés ugyanolyan munka, mint a kőműves, asztalos, tetőfedő, autószerelő, szakács, orvos, ügyvéd, tanár, pénzügyi tanácsadó, direkt értékesítő, fodrász, kozmetikus, színész, sportoló, közgazdász, informatikus, vállalkozó. Lehet végezni jól is rosszul is. De a jó munka sem biztosítja automatikusan a sikert. Minden szakterületnek vannak sztárjai, akik sokat keresnek, mert megtanulták a szakmát, és képesek alkalmazkodni a világ változásaihoz. Mások alig keresnek vagy akár szakmát is váltanak. Lehet, hogy egyoldalúnak érzi ezt a megközelítést, de vajon miért jelentkeznek annyian főiskolára, egyetemre. Vajon nem egyoldalú megközelítés az is, ha azt neveljük a gyerekeinkbe, hogy diplomával LESZ MUNKAHELYÜK, SIKERESEK LESZNEK. Pedig az is csak esélyt jelent, mint minden az életben. Lehet, hogy ebben a szakmában sem Ön lesz a sztár, de legalább nem tehet szemrehányást magának, hogy nem próbálta meg. Sokan vágynak anyagi függetlenségre a „szabadságra”. Tudatos agyuk azt mondja: Igen én akarom! De mit mond a tudatalatti, az évtizedekig beléjük táplált „szövegnek” a környezeti hatásoknak, a sok jóakarónak köszönhetően. NEM VAGY KÉPES RÁ! NEM LESZEL SIKERES! És kéretlen tanácsadói önmagukban még szurkolnak is, hogy ne is legyen, mert akkor szembe kellene nézni saját kudarccal teli életükkel. Milyen segítséget fog kapni tőlük a sok „okos” tanácson kívül? „Légy vállalkozó” (mire?) „Lottózz” (megmondják a nyerő számokat?) Légy kreatív, találj ki valamit (mit?).” Tőzsdézz” stb. Tudnak olyan egyszerű alternatívát mondani, amellyel Ön jó eséllyel megoldhatná a problémáit? Senki sem fog felelősséget vállalni „érted. ÉRTED?!”
Az MLM-ben több embertől is kaphat a segítséget. (ha kéri) Hogy nem érdek nélkül segítenek? Vajon nem az jelenti-e az igazi érdeket, ha a segítőjének is előnye származik abból, hogy Ön sikeres legyen?  Megtalálja Ön ezt a segítségnyújtást a munkahelyén, a karrierépítésében?
Bizonyára nem ezt tanulta. Lehet, úgy gondolja nem képes rá .. MOST. De ha nem fejleszti magát, ha nem változik, nem alkalmazkodik, nem is lesz képes rá .. SOHA! Az itt megszerzett tapasztalatot, tudást, hasznosíthatja az élet számos területén. Rengeteg fajta MLM van. Válassza ki az Önnek megfelelőt, amelynek mind a termékeivel, mint a jutalékrendszerével képes azonosulni.
Ehhez paradigmaváltásra, egyfajta gondolkodásmód-váltásra lesz szüksége. Megváltozott a világ és nekünk kell alkalmazkodnunk, mert a világ nem fog alkalmazkodni hozzánk.
Ajánlom ezt a blogot egyszeri elolvasásra azoknak is, akik csak új ismeretekhez szeretnének hozzájutni a hálózatos értékesítésről, mert akár hiszünk benne akár nem, a jövőben nagyon sokan ebből fogunk „vizsgázni”

          Kellemes olvasást!                
                                            Horváth László (hombre) 
                                            
            „Még semmit nem tanultam azoktól, akik mindenben egyetértettek velem „

Paradigma váltásra van szükség.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése