2011. január 13., csütörtök

Miért éppen MLM? 2. Milyen kihívással kell szembenézni az átlagembernek?

                      „Ha nem tudod irányítani a szelet, állítsd be a vitorláidat

Milyen kihívással kell még szembenézni egy átlagembernek?

Munkahelyi: Európában jelenleg több mint 30 millió embernek nincs munkája; a dolgozó népességből, pedig minden tizedik képtelen eltartani a családját állami támogatás nélkül. A jövedelmek egyre inkább differenciálódnak. A szegények egyre szegényebbek lesznek a gazdagabbak egyre gazdagabbak. A kormányok pénzügyi tartalékai lassan elfogynak. Ketyeg egy társadalmi és gazdasági bomba, amely elsősorban az idősebbeket az 50 év felettieket és a nyugdíjasokat érinti, de a fiatalok, sincsenek sokkal jobb helyzetben.

Ha kimaradsz, lemaradsz. 




Oktatás: Hozzászoktunk az egyirányú tanulási módszerhez, amelyben valaki más rendelkezik a tudással és a szakértelemmel. Az állami vizsgák rendszere csak keveseknek teszi lehetővé, hogy átlépjenek a korlátokon a hatalom és befolyás felé, és így szakértővé váljanak. A mindenkori hatalmasságok elhitették velünk, hogy akik rosszul tanulnak, azok egyszerűen kevésbé intelligensek. Így az emberek fokozatosan hozzászoknak a gondolathoz, hogy mindig valaki más fogja irányítani őket, aki a főnökük lesz és meghatározza jövőjüket.
Ingyenes oktatás nem éppen ingyenes oktatás. Egy főiskolai vagy egyetemi diploma 4-14 millió Ft-ba kerül. Nem az államnak. A szülőknek. „Természetes” kiválasztódás. Gazdag szülők gyermekei könnyebben elvégzik a főiskolát. Szegényeké sokkal nehezebben. Egyszerű a képlet. A szülők vagy időben gondoskodnak arról, hogy takarékoskodjanak a gyerekeik számára, hogy megfelelő iskolába tudjanak kerülni, vagy sokkal kisebb eséllyel indulhatnak el az életben. Talán nem véletlen, hogy már vannak kétnyelvű óvodák is. A legjobb befektetés saját gyerekeid képzésére áldozott pénz.

Egészségügy: Az orvostudomány fejlődik. Az átlagéletkor egyre nő. Az európai társadalom elöregedésével, a hosszú távú megfigyelést és ellátást igénylő krónikus betegségek, komoly kihívás elé állítják a különböző egészségügyi rendszereket. Egyre több ember szenved korházi ellátást nem igénylő hosszú lefolyású betegségben, meg kell tehát szervezni az otthon történő ellátást. Egyre drágább lesz az egészségügy. Az alapellátásra jogosultak vagyunk, de már most kiderült, hogy 150 000 ember nem fizet Tb-t. Már a közeljövőben nálunk is szörnyű valósággá válhat, amit az amerikai filmekben látunk (csak nem fogjuk fel, mert messze van) hogy a beteget nem veszik fel, mert nincs biztosítása. Amerikai felmérések szerint 100 nyugdíjas korú amerikai állampolgár közül 1 gazdag, 4 anyagilag független, 15 még dolgozik, 80 állami családi segélyre szorul vagy meghalt. Czeizel Endre egy rádióinterjúban elmondta, hogy Amerikában, ahol az átlagéletkor 79 év, azon gondolkodnak, hogy elkészítik az emberek géntérképét. Ennek alapján időben felismerhetővé és megelőzhetővé válnának bizonyos betegségek, így akár 20 évvel is megnövelhetnék, az átlagéletkort! 99 évre? Vajon ki fogja finanszírozni azt a többlet 20 évet? A nyugdíjas korúak 80 %-a már most állami és családi segélyre szorul. 20 év SZEGÉNYSÉG és NYOMOR?
Papa és mama fent vannak a mennyországban, és lábukat lóbálva ülnek egy felhő szélén és élvezik az őket körülvevő csodálatos zenét a szemük elé táruló gyönyörű látványt, a nyugalmat, a csendet és a harmóniát. Egyszer csak a papa odafordul a mamámhoz és egy hatalmas pofont kever le neki. Ezt miért kaptam? - kérdezi megütközve a mama. Ha nem szedjük az étrendkiegészítőket, már rég itt lehettünk volna.


Nyugdíj.: A szociális gondoskodás, nyugdíj, mint intézmény nagyon új keletű, kialakulása az 1800 évek végére tehető. Addig mindenkinek saját magának kellett gondoskodnia öreg napjairól. A rendszert arra a feltételezésre dolgozták ki, hogy az emberek legfeljebb 10-15 évvel élik túl a „nyugdíj-korhatárt” és belekalkulálták, a megfelelő „utánpótlást” is, akinek a fizetéséből le lehet vonni a nyugdíjak kifizetéséhez szükséges pénzt. Ma már, nagy bátorság kell ahhoz, hogy az államtól várjuk a szociális gondoskodást, pláne a „jólétet”. Mégis nagyon sokan úgy gondolják az államnak „kötelessége” eltartani az embereket. Az ő kötelessége lenne munkahelyet teremteni, gondoskodni a nyugdíjunkról, az egészségügyi ellátásunkról, a taníttatásról, az egész szociális biztonságról, Sajnos itt tévedünk. Az alapfeladatokat is egyre nehezebben tudja teljesíteni, és ezért ruház ránk ezekből a terhekből egyre többet. Felelj saját magad, az életminőségedért.


Az egészről HOFI vicce jut eszembe. A királyfi sétál az erdőben és találkozik egy rőzsét gyűjtő öreg nénikével.” Édes fiam, ha magadévá teszel, át fogok változni egy gyönyörű és gazdag királylánnyá. Miután megtörtént, a dolog az öreg néne megkérdezte a csalódott ifjút: „Hány éves vagy te, királyfi?” „28!” - „És még hiszel a mesékben?” Fel kellene már nőnünk. Tudomásul kellene már vennünk, hogy senki nem fog gondoskodni Rólunk, ha Mi, nem gondoskodunk magunkról.

  „Az MLM nem szolgál általános megoldással a mai világ bajaira, de képes pozitívan változtatni rajtuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése