2011. február 6., vasárnap

Változz. 4 alapelv 1: gondolkodásmód.

   „ A jövedelmed, azoknak az embereknek, a jövedelmének az átlaga lesz, akikkel körülveszed magad”

Mindenki 2 dolog közül választhat:

Passzivitás: duzzog, tüntet, a politikusokat a kormányt hibáztatja ànem tesz semmit, elszenvedi a változásokat àlecsúszik
Aktivitás: belátja, hogy a változások mindenképp bekövetkeznek és múltbeli sikerek, semmit nem garantálnak a jövőben. Nyitottá kell válnia az új ötletek az új információk iránt.
                                           „A JÖVŐ NEM A MÚLT MEGHOSSZABBÍTÁSA




Jim Rohn: Az élet kirakójátékának legfontosabb darabjai (Bagolyvár könyvkiadó – vásárold meg az egyik legmeghatározóbb könyv lesz az életedben)

Hogyan veszi kezdetét a változás folyamata?

A változásnak 2 forrása lehet.

1 kétségbe esés: (80%) 
Egy folyamat hónapok vagy évek felhalmozott hanyagságának végső elkerülhetetlen következménye, ami által sürgető kényszert érzünk, hogy megoldjuk a problémát.  – elveszti a munkáját – beteg lesz – a gyerek egyetemre megy – fel kell újítani a házat  stb.

2. ösztönzés: (20 %)
Remélhetőleg téged is ez sarkal változásra J – Lehet egy könyv, egy film, egy dal, egy idézet, egy másik ember sikere, egy előadás, egy szeminárium, amely arra ösztönöz, hogy komolyan eltűnődj életed irányán

A siker és boldogság kulcsa
-         Az előrehaladás legnagyobb részéért, amelyet életünkben teszünk, ugyanaz a néhány alapelv felelős.
-          Ezek az alapelvek gyakorolják legnagyobb hatást az egészségünkre, a boldogságunkra és a bankszámlánkra.

Minden alapelvre nem tudsz odafigyelni, de erre a 4-re figyelj oda, mert ezek hozhatják a legnagyobb változást az életedben.

1. alapelv: GONDOLKODÁSMÓD.
A gondolkodásmódunk befolyásolja szokásainkat és viselkedésünket.

Hogyan alakul ki a személyes gondolkodásmódunk?

- Tudásunkból, illetve abból a folyamatból fakad, amelynek révén szert tettünk jelenlegi tudásunkra.  (szülőktől, barátoktól, iskolából, olvasmányidból, Tv, internet stb  – korlátlan helyről)
Minden információt gondolkodásmódunk személyes szűrőjén engedjük keresztül.                                                                                            - Azokat, amelyek megfelelnek már elfogadott elképzeléseinknek gyarapítjuk tudásunkat, megerősítjük vele gondolkodásmódunkat.   
- Azokat, amelyek pedig ellentmondanak meggyőződésünknek rendszerint rövid úton levetjük. Lásd: vallás, politika, sport, MLM.

Hogyan alakíthatunk ki egy hatékony személyes gondolkodásmódot?

- Nem az élethelyzetünk, hanem gondolkodásmódunk hat ki legerőteljesebben arra, hogy milyen döntést fogunk hozni a holnap lehetőségeivel kapcsolatban.
- Valamennyi célszerűtlen meggyőződésünk és választásunk hosszú évek halmozódó téves információinak az eredménye.
       - az általunk hozott döntések a birtokunkban lévő információk alapján nem helytelenek                                                                                 
       - a birtokunkban lévő információk téves volta miatt hozunk helytelen döntéseket
- Minden olyan következtetés, amely nem a javunkat szolgálja, alkalmasint kárunkra van   Ezért………

Ha nem változtatunk jelenlegi tudásanyagunkon, akkor továbbra is a saját tényleges érdekeinkkel ellentétesen fogunk vélekedni, dönteni és cselekedni.

Hol tehetünk szert, új hiteles és megbízható információkra ?

  1. Tanulj a személyes tapasztalataidból - Múltbeli tapasztalatok felülvizsgálata. A kudarc ugyanolyan tanulságos, mint a siker.
2. Tanulj egy kívülálló véleményéből. Akinek adsz a véleményére és képes tárgyilagosan értékelni aktuális helyzetünket és tevékenységünket. (lehet mentor is, kitől kérj tanácsot)
3. Tanulj mások kudarccal kapcsolatos tapasztalataiból. Megtanulhatjuk, mit nem kell tennünk. „ Akik nem tanulnak a múlt hibáiból, azok a megismétlésükre ítéltetnek”
4. Tanulj mások sikeréből.                                                                                                              - Tanulmányozd azokat az embereket, akik sikereket értek el az életben. Tanulmányozd szokásait, olvasd el a könyveit, végy részt az előadásain.
5. Légy jó megfigyelő. - Mi folyik az üzletágunkban (MLM) melyek azok az új áttörések, technikai eszközök, amelyek mostanában jelentek meg. (honlap, blog, web konferencia stb)                                        
6 Légy jó hallgató. - Hallgasd meg a másikat, de fejleszd ki a szelektív hallást, ha a hang nem visz közelebb céljaink megvalósításához, akkor gondoljuk, meg meddig hallgatjuk
7. olvass el egy seregnyi könyvet. - 1000 év tapasztalata, hogy ösztönzést nyerhessünk belőle és helyesbíthessük vele gondolkodásmódunkat
-Jegyzetelj
- Az újonnan megtanult információk mindig kiszorítják a régieket. Ezt csak ismétléssel akadályozhatjuk meg, amihez elengedhetetlen az emlékezés.                                                                                              
- Ha valamit leírok, azzal segítem az emlékezést, hiszen az írás megmarad.

„Vajmi csekély különbség van az között, hogy az ember tud olvasni, vagy nem hajlandó olvasni, hiszen mindkettő eredménye….
                                            TUDATLANSÁG!

9. Döntéshozatali folyamat. - Az emberek nem képesek célokat tűzni maguk elé és fontossági sorrendet felállítani. Apróságokkal foglalkoznak                                                                                                              – Ha nem vagyunk megelégedve azzal a helyzettel, amelybe múltbéli döntéseink miatt kerültünk akkor először a jelenlegi gondolkodási folyamatunkat kell megváltoztatni
„Ha nem tudod irányítani a szelet, állítsd hozzá a vitorláidat”
10 A kudarc formulája A kudarc nem egyetlen sorscsapásszerű esemény . A kudarc a gyatra gondolkodás és a gyatra döntések felhalmozódásának az eredménye.                                                           - az elmúlt 90 napban nem olvastál könyvet, nem voltál előadáson nem voltál szemináriumon, nem beszélgettél emberekkel  à látszólag semmiféle hatást nem gyakorolt az életünkre. Nem történt semmi, ezért megismételjük. (nem szakadt ránk az ég)  
 - a kudarc legveszélyesebb formája az észrevétlensége
„ Ha félsz attól, hogy hibázol, sosem leszel sikeres, mert nem lesz módod tanulni. Nem lesz módod kideríteni, mi működik és mi nem. A tévedések hírhozók. Azt tudatják velünk, hogy még nem ismerjük eléggé a körülményeket és a ható tényezőket. Minden hiba egyben lehetőség az irányváltásra.”                                                 Marcinko Richard
11. A hanyagság veszélye.  Néhány egyszerű gyakorlat, amelyeket nem végzel el.  
                                                                                                                           Ma nem hívok fel senkit (következménye) à nem találkozol, emberekkel à nem tartasz bemutatót, nem adsz, senkinek semmilyen eszközt à  nem vásárol, senki à nem csatlakozik senki az üzletedhez à nem lesz jutalékod.                                                                                                                                                 - Minden kihatással van mindenre.
A munkahelyen, ha hibázol, rögtön megtorolják. Egyszer kétszer nem mész be és már ki is rúgnak
Amit könnyű megtenni az éppoly könnyű elmulasztani is. Annak oka, hogy miért nem teljesítenek olyan jól az emberek egy szóval össze lehet foglalni. HANYAGSÁG.
12. A siker formulája. Ugyanaz, mint a kudarcé, csak ellentétben. Néhány egyszerű gyakorlat, amelyeket fegyelmezetten minden nap elvégzünk. A hibákat fegyelmezett gyakorlatokkal felcserélni egyszerű, ahogy a kudarctól a sikerig eljutni is az.

„Akik életükben mindig sikertelenek voltak, úgy tekintenek a sikerre, mint egy hihetetlenül bonyolult bűvészmutatványra, amit csak néhány kiválasztott képes megcsinálni. Ez azonban tévedés. Ha betekintünk a színfalak mögé, látjuk, hogy a mutatvány egyáltalán nem bonyolult, és megfelelő technikák alkalmazása mellett a siker mindenki számára elérhető. Tűnjék bármilyen hihetetlennek, a sikerhez vezető út legnehezebb lépése éppen az, hogy képesek legyünk mély meggyőződéssel hinni, hogy sikeresek tudunk lenni, és ezzel a hittel képesek legyünk elindulni.”
                                                                                        Sweetland, Ben (20. század), amerikai szerző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése