2011. február 6., vasárnap

Változz. 2. alapelv: Hozzáállás

2. alapelv: HOZZÁÁLLÁS.

Tudásunk mellett érzelmeink is nagymértékben befolyásolják életünk alakulását.

- Mindennapi viselkedésünket túlnyomórészt érzelmi természetünk irányítja az üzleti és a magánéletben egyaránt.
- Mivel az életben minden kihat minden másra, gondosan meg kell vizsgálnunk, mindent és mindenkit, ami vagy aki esetleg negatívan befolyásolhatja jelenlegi hozzáállásunkat.

Mi befolyásolhatja a hozzáállásunkat?

MÚLT.
 - Múltbéli sikereink ugyanúgy ahogy hibáink, tévedéseink, egyaránt részei  élettapasztalatunknak.
- A jövőnk sikere részben a múltban gyökerezik a múlt hibáiban a múlt sikereiben
JELEN.
 A jelen pillanata az ahol a jobb jövőnk elkezdődik.                
- A múltunk ellátott a tapasztalatokkal a jelen pedig esélyt ad rá, hogy ezt bölcsen felhasználjuk.                                                                                                                - A mai nap mindnyájunknak 1440 percet hoz sikeresnek és sikertelennek egyaránt.                                                                                                                     – A ma nem törődik a tegnap kudarcaival és a holnap megbánásaival, csupán felkínálja ugyanazt az ajándékot -24 órát – és reméli, hogy bölcsen fogod kihasználni.

„A legnagyobb lehetőséget, amit a mai nap magával hoz, az ALKALOM jelenti, hogy belekezdj a változás folyamatába.”
JÖVŐ: 
- A jelen elviseléséhez emlékeznünk kell a múltra, és álmodoznunk kell a dolgok jövendőbeli állásáról. - Hozzáállásunk azon múlik, hogy tudjuk-e látni a jövőt.                         
- Minél világosabban látjuk magunk előtt a jövőképünket, annál több ösztönzést tudunk belőle meríteni, és annál könnyebben alakítjuk ki magunkban a megvalósításhoz szükséges fegyelmet

Az előrelátás értéke

Az értelmező szótár szerint az előrelátás „valaminek a tények felhasználásával és a képzelőerő segítségével való kikövetkeztetése, megérzése, a várható körülményekkel való számolás”

Előrelátás az is, amikor megjelenítjük a jövőt.

George Barna írta valaha” az előrelátás egy kép a lelki szemeid előtt arról, a dolgok hogyan alakulhatnak, vagy hogyan kellene, hogy alakuljanak majd egy későbbi időpontban.

Tervezz magadnak szebb jövőt.
A környező világ minden dolga befejezettként élt megalkotója elméjében mielőtt megvalósult. (ház, kocsi, ruha stb) Vajon miért kérnek üzleti tervet?
Tedd fel a  kérdést magadnak                                                                                                    Mennyire elevenen él benned a jövő képe és a hit, hogy igenis meg fogod valósítani, amit elterveztél.                                                                                                                    Van-e olyan erős ez a hit, hogy minden reggel kiűzzön téged az ágyból és késő éjszakáig ébren tartson, hogy képes legyél félresöpörni minden nehézséget és csalódást.


Az érzelmeinket társaságunk is befolyásolja

Azok az emberek, akiket társainknak választunk, ismereteink és érzéseink egyik legfőbb forrását jelentik.(tedd fel a 3 kérdést)
1. Kik alkotják a környezetemet?                                                                                                                                                                                                                    Akikkel nap, mint nap találkozol, azoknak ösztönözniük kell, nem a kételyt elültetni és kigúnyolni a másikat.
2. Milyen hatást gyakorolnak rám?                                                                                                     Mit gondolunk, olvasunk, és teszünk a hatásukra? Lehetnek ők kedves emberek, de ha negatívan hatnak ránk, akkor inkább kössünk helyettük motiváltabb emberekkel barátságot
3. Elfogadható-e ez a kapcsolat?                                                                                                                                                                                                                       Nem csak ránk gyakorol hatást a környezetünk, hanem mi is a környezetünkre. Ha erősek vagyunk segíthetünk nekik hogy megváltoztassák az életüket, de ha gyengék akkor a mi előrejutásunk nehezítik meg.
Korlátozott érintkezés.                                                       
Azokkal az emberekkel, akik negatív befolyást gyakorolnak ránk, korlátozzuk az érintkezést. Lehetnek ők jó emberek, de annyira belemerülnek a siker hogyanjának a keresésébe, hogy nem fogják fel a siker MIÉRT-jének  a fontosságát.

„Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A kisemberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz”
                                                                                   Mark Twain (1835-1910)

Kiterjesztett érintkezés.                                                                                                                                         
Keressük azoknak az embereknek a társaságát, akik okítanak, bátorítanak, ösztönöznek minket és segítenek előrelépni a helyes irányba. Még egy nyúlfarknyi idő is hatalmas változást tud hozni az életünkben, ha a megfelelő ember társaságában töltjük. Ha nem tudunk találkozni velük, olvassuk, a könyveiket hallgassuk a kazettáikat.

             „Akivel ma barátkozol, amit ma olvasol, az leszel 5 év múlva”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése