2011. február 4., péntek

Dale Calvert

Dale Calvert interjú

Dale Calvert interjú. Részlet az MLM  üzleti magazin 1. számából
Ha tanulni, fejlődni, informálódni akarsz, akkor rendeld meg.

Miért van szükség új módszerek alkalmazására a Network marketingben, van – szükség rá, vagy ugyanazok működnek, amik 5-10 éve?
Az alapelvek és a siker törvényszerűségei mai nap is ugyan azok, mint 30 éve, amikor kezdtem és ezek lesznek az alapelvek 30 év múlva is., de a módszerek változnak a technika változásával. Amikor én kezdtem az üzletépítést még kazetták voltak. Emlékszem az első VHS marketingterv video kazettára, sokszor nem tudtam lejátszani, mert nem volt az illetőnek videó magnója, ma meg már nincs az embereknek.  A technika fejlődik, ott vana  Facebook és társai, a You Tube és sorolhatnám, amelyek fontos és fantasztikus dolgok, de az üzlet és siker alapelvei mit sem változtak. Ami engem kicsit zavar, hogy  csináld csak és kizárólag online üzletépítést” emberek, teljesen figyelmen kívül hagyják és visszautasítják a „gondolkozz és gazdagodj” irányelveket, amiken mi nöttünk fel. Ezek az emberek sokáig azt hiszik, hogy kezükben van a Szent Grál, aztán mégis rájönnek, hogy vissza kell térniük az alap dolgokhoz:

Milyen alternatív jelöltkutatási módszereket érdemes használni?
A legfontosabb, hogy az illetőt a megfelelő élethelyzetben találd meg, hogy ezt milyen módon teszed, egy elejtett névjeggyel, vagy egy hirdetés útján, vagy egy You Tube videón keresztül, az mindegy, az a lényeg, hogy  a megfelelő ember lássa azt. Minél több embert találsz meg minél több módszerrel, annál nagyobb a lehetőséged, hogy megtalálod azt aki téged keres. Las Vegasban sem csak Black Jack-en nyerik a kaszinók a pénzüket, hanem sok játékot használnak nyerésre.


Szerinted milyen ember lehet sikeres a Multi Level Marketing üzletben?
Bárki képes megcsinálni, bármelyik személyiségtípus sikeres lehet. A legfontosabb a vágy! Azonban megjósolható, hogy valaki mit fog elérni a jövőben az alapján, amit a múltban csinált. Ha volt valami mellékállása a munkája mellett, vagy több mindennel foglakozott, hogy előrébb jusson az életben, akkor nagyobb eséllyel lesz itt is sikere. Amit most mondok, azt senki más nem tanítja, már ezért az egy mondatért érdemes lesz megvenni a magazint: próbáld megtudni mi volt az illető első munkája, hány éves voltakkor és mit csinált. Én füvet nyírtam és különböző dolgokat árultam a környező utcákban, ha csináltak valami ilyet, vagy hasonlót, akkor van bennük valami, ami viszi őket előre! Adjál nekem valakit, aki gyümölcsöt árult gyerekkorában, vagy valami hasonlót csinált és én sikeres üzletépítőt faragok belőle.

Mennyire fontos az önképzés, milyen szerepet tulajdonítasz neki?
Ez az üzlet legnagyobb előnye! Ha embereket építesz, az emberek építik az üzletet!

Milyen tévhitek élnek az emberekben erről a szakmáról, mit tapasztalsz a mindennapokban?
A legtöbb ember azt gondolja, hogy ez eladás, pedig nem az! Az MLM nem egy értékesítésről szóló üzlet. Ez egy emberépítő, vezetőképző üzletág. Engem nem érdekel, hogy ki mit gondol, és nem hiszem, hogy a kifogásokat kezelni kéne, én olyan embereket keresek, akik engem keresnek. Nem hiszek abban, hogy bárkit meg kellene győzni, ez túl nehéz. Valaki vagy keres valamit, vagy nem. Kérd a következőt és ne foglakozz a  kifogásokkal. Ha kifogásokat akarsz keresni, akkor értékesíts autókat. A Network Marketingben olyan embereket keress, akinek már teli van a hócipőjük, azzal, hogy teli van a hócipőjük.

Milyen személyes aktivitást érdemes betenni az üzletedben a kezdéskor?
Arra kell fókuszálni az új indulónak, hogy havi 5 embert tudjon szponzorálni rendszeresen hat hónapon keresztül, mert ez fog lendületet adni az üzletépítéshez, valamint minden készséget megad neked, amire szükséged van és ez fog másolódni a csoportodban is. Szóval el kell jutnod arra a pontra, hogy havi öt belépőd legyen rendszeresen és fél év után eljön majd az ideje, hogy a csoportodat fejleszd. Vannak emberek, akik évek óta az üzletben vannak és szponzorálnak a frontvonalon folyamatosan, de nem tudnak tanítani. Neked az egyensúlyt kell megtalálni, mutass példát és tanítsd meg az embereidnek, amit te csinálsz. A regisztrációval kezdődik az emberek fejlesztése, nem ott ér véget a munkánk.  A kérdés az, hogy az indulás után mit teszünk a következő 90 napban. Van egy weboldal is ami erről szól startrightmlm.com. Addig kell szélesítened, amíg a célod eléréséhez szükséges embert megtalálod. Hogy ez mennyi? A célod szabja meg. Sokan elhibázzák, hogy túl hamar abbahagyják a frontvonal építését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése