2011. február 6., vasárnap

Változz. 3. alapelv: TEVÉKENYSÉG.

3. alapelv: TEVÉNYKENYSÉG

A növekvő tudás és a pozitív hozzáállás még nem elegendő. Azt hogy valójában elérjük-e a céljainkat, végső soron, a tevékenységünkön múlik.

Beszélni egy teljesítményről egy dolog: véghezvinni valami egészen más.  A gondolatok és azok megvalósítása között óriási különbség van. Szavakkal megfogalmazhatok valamit, de csak tettekkel valósíthatom meg a gondolataimat…

„Azt gondoltam, hogy ígéretes fiatal, de kiderült, hogy csak ígérgető fiatal”

-         Bármely tetszés szerinti napon kialakíthatjuk a cselekvés egy új gyakorlatát a hanyagság helyébe.                                                                                                                                                 - A tevékenység változtatja át az emberek álmait emberi valósággá.     
Inkább próbálkozom a sikerrel, és kudarcot vallok, mint nem próbálkozom semmivel és ebben sikeres vagyok”                         
                                                                       Keith DeGreen, amerikai szerző

- A megerősítések fegyelmezett munka nélkül az önámítás kezdete (mantrák). Soha nem szabad hagynunk, hogy a megerősítés váltsa fel a cselekvést.
- Amit megerősítünk, annak igazságnak kell lennie. Ha az az igazság hogy egy lukas garasunk sincs, akkor a legjobb megerősítés kimondani magunkban. EGY LYUKAS GARASOM SINCS.

Ha meggyőződéssel mondjuk, ezek a szavak minden ésszerűen előrelátó embert cselekvésre késztetnek a henyélés helyett

A VÁLTOZÁS A MI DÖNTÉSÜNKKEL VESZI KEZDETÉT.  Bármely napon elkezdhetjük életünk folyamatának megváltoztatását.  Mindezt megtehetjük azon nyomban, a jövő héten, a jövő hónapban, vagy a jövő évben
„ A világ tele van holnap-emberekkel. Azokkal, akiktől mindennap azt halljuk, hogy holnap majd belevágnak, aztán holnap és megint holnap.”
                                             
DeGreen, Keith amerikai szerző

Az intelligens tevékenység szükségessége. Nem elég keményen dolgozni. Okosan is kell. Könnyű összetéveszteni a sürgés forgást a teljesítménnyel.

A tevékenységet meg kell tervezni. A mai napot arra is fel kell használni, hogy megtervezd a holnapot. Ha nem tervezed meg nem tudod mérni az eredményt.

Fontos hogy a célokat írásban is lefektessük, és hogy egyaránt tükrözzék a rövid és hosszú távú elképzeléseinket. A rövid távú célok Tp-ok, hogy helyes irányba megyünk, hol vagyunk, és hogy a helyes úton maradjunk.

A tervezés és célkitűzés legfontosabb része az, hogy lelki szemeink előtt folyamatosan ott lebegjen a nagy cél amelyért küzdünk. Ez a „ nagyszerű megszállottság” A nagy célok sugározzák azt a láthatatlan erőt, amely a jövő felé hajt minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése